Caparol - Svenska färger för träfasader

2015-07-20 17:40:00

Färgkartan SVENSKA FÄRGER är resultatet av ett unikt och omfattande projekt. Avsikten var att ta fram en färgkarta med de färger för träfasader som svenska husägare tycker allra bäst om.

En arbetsgrupp bestående av arkitekter och färgexperter med gedigen kunskap och erfarenhet har tillsammans gjort en djupanalys och kartläggning av svensk kultur för val av färger för träfasader. Projektet inleddes med en rad möten och intervjuer med arkitektbyråer, målerier och privata husägare. Därefter började resan genom Sverige. Gruppen studerade vitt skilda geografiska områden, landsbygd såväl som förort och storstad. Mätte in exakta kulörer och kulörkombinationer på hundratals hus från olika tidsepoker. För att ge ytterligare en dimension åt projektet mätte man även in kulörer från vår svenska natur som ju ligger till grund för vår färgsättningskultur.

Resultatet blev en gedigen och omfattande dokumentation som speglar Sverige i kulörer med exakt precision. Och för att göra valet enklare för dig har vår expertgrupp valt ut 90 kulörer som de viktigaste och mest hållbara klassiska svenska utomhuskulörerna för träfasad och snckerier. Svenska färger helt enkelt. Det klassiskt inspirerade urvalet gör det också lätt att kombinera kulörer på ditt hus. De naturliga pigmenten i kulörerna gör det lätt att hitta kombinationer som passar fint ihop.

Samtliga kulörer i SVENSKA FÄRGER är baserade på pigment av högsta kvalitet. De gör att färgen du valt kommer att behålla det nymålade utseendet riktigt länge. I kombination med Caparols kvalitetsfärger kommer de att se till att ditt hus är snyggt och skyddat under många trygga år. Namnen på kulörerna är inspirerade av svenska orter och platser.

Varsågod och välj din favorit ur hela Sveriges utefärgkarta SVENSKA FÄRGER för träfasader från Caparol – en Internationell färgexpert.

 
  • Välkommen till en av Sveriges största färgbutiker. Här hittar du stora och välkända namn som Jotun, Caparol och Beckers, men också flera innovativa och mindre färgleverantörer. Att välja rätt färg och kulör kan vara en väl så knivig uppgift. Ta hjälp av oss i butiken så testar vi och pratar igenom dina önskemål och behov - så du får produkter som är rätt anpassade för dina projekt. Vi har färgerna, redskapen och kunskapen för allt man kan göra med en pensel både inomhus och utomhus. Och även för båten. Är du minsta osäker på din egen målartalang så kan du ta hjälp av våra rutinerade och skickliga målare.  
    Söker du bara en stunds färginspiration till nästa projekt är det här platsen för det också.