FÖNSTERBYTE

Fönsterbyte Växjö

Drar det kallt, eller är det omöjligt att putsa dina fönster, kanske är det dags för fönsterbyte eller en renovering? Växjö Färg & Tapet hjälper dig att byta fönsterglas i samband med en fönsterrenovering. Vi har lång erfarenhet av att renovera och bygga om äldre fönster och lyssnar på just dina specifika önskemål. Våra kunder är alltifrån privatpersoner till bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Självklart hjälper vi dig med montering, våra skickliga hantverkare har mångårig erfarenhet av fönsterbyten. Vi kommer gärna och tittar på dina fönster och bedömer vilken lösning som passar dig allra bäst.

 

byte av fönster

Speciell charm

Visst finns det en speciell charm i äldre hus, där alla originaldetaljer är bevarade? Ofta är kvaliteten i dagens material betydligt sämre, och därför finns all anledning att ta vara på det gamla. Genom att varsamt renovera fönsterbågar och karmar och byta till nytt isolerglas kan du få det bästa av två världar. Vackra fönster och ett behagligt inomhusklimat. Ingen mer kondens mellan glasen, du slipper kallras och får en jämn temperatur.

fönsterbyte av glas

Byte av glas

Växjö Färg & Tapet ser till att vi uppfyller dina behov och önskemål. Eftersom vi har gedigen erfarenhet och kompetens ser vi till att ge omdömen och rekommendationer. För oss är det viktigt att vi tillsammans tar långsiktiga beslut som du ska trivas med. Önskar du en kostnadsfri offert, tveka inte med att kontakta oss. Din personliga expert på fönsterbyte och renovering. Vi hjälper dig med ditt fönsterbyte när vi renoverar dina fönster!

Skapa din egen “ruffiga“ betongvägg

Strukturer och ytor är minst lika viktigt som nyansen på färgen i dagens inredning. betong fortsätter att vara trendigt och en rå betongstruktur gör att vi får naturligt vackra skiftningar när ljuset faller på väggen.

fönsterbyte hos Växjö färg & tapet

Det här behöver du

  •  Rullspackel (tre liter per meter)

  •  Roller med förlängningsskaft

  •  Golvskyddspapp

  •  Maskeringstejp

  •  Spackelspade (cirka 18 cm bred)

  •  Supertäck 5 – helmatt väggfärg

  •  Vinkelpensel (70 mm)

  •  Extraroller för färgen

1

Täck golvet med golvskyddspapp. Jobba in rollern i spacklet och börja rulla ut det på väggen.

2

Det tar en stund innan rollern blir fylld med spackel men se till att få upp ett tjockt och jämnt lager på väggen.

3

Låt spacklet torka. Det ska kännas torrt på ytan och ganska fast. Håll en spackelspade platt mot ytan och dra så att du slätar ut topparna på spackelytan.

4

Gå över hela väggen och jobba kors och tvärs med spackelspaden så att resultatet blir så rufft och ojämnt som du vill ha det.

5

Låt spacklet torka helt. Det kan ta ett par dagar beroende på hur tjock du lagt på det.

6

Måla ytan med Supertäck 5 helmatt väggfärg i en snygg kulör.

Klart!

Våra samarbetspartners

Fönsterbyte

Kontaktuppgifter

Växjö färg och tapet
Ljungadalsgatan 6
352 46 Växjö
0470-73 98 00

Öppettider:
Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-14

Måleri

Vi har målat det mesta och med det mesta under våra snart 60 år i branschen.

Vårt måleri som startade i blygsam skala 1957 har lagt grunden till det vi är idag

Fönsterbyte

Fönsterbyte