Tapeter

Hemkänsla med tapeter

Med rätt tapet är det fullt möjligt att göra om samtliga rum i hemmet, på ett enkelt och personligt sätt. Vårt breda urval ger vi dig förutsättningarna att skapa ett hem där du satt din egen nisch. Låt hemmet bli en plats som representerar dig, där du kan andas trivsel. Oavsett om du är ute efter det klassiska eller det senaste på marknaden har vi med största sannolikhet något som passar dig och din smak och stil. Kom in till vår butik och låt oss vägleda genom vårt breda sortiment av tapeter.

Falsterbo III 2020

Boråstapeters lantliga tapetkollektion är äntligen här! Om vi får spå dess framtid tror vi att den kommer bli populär i såväl det internationella som svenska hemmet. Kollektionen finns i 38 härliga, milda och dämpande nyanser, inspirerade av svensk sommar.

The Apartment 2020

För dig som vill våga lite extra är Boråstapeters kollektion Apartment ett klockrent val. Här möts raffinerad glamour med sofistikerad elegans i 42 olika lyxiga toner. Med inspiration från 1970- och 1980-talet känns tapeterna både exklusiva och stilrena – med en lekfull och modern design. 

Tapetsnack med Sofie

 – Underarbetet är A och O för ett snyggt och hållbart resultat.

– Jag skulle även rekommendera att använda bra verktyg. En vass kniv, tapetutslätare, sax och svamp – ger dig bra förutsättningar för skarvfria resultat.  

– Titta på tapetrullens etikett hur tapeten ska appliceras. Det skiljer sig mellan olika varianter. 

– Ibland är det enklare att tapetsera om än vad man tror. Är ytan jämn och fin, trots ett par lager tapet så kanman tapetsera direkt på den gamla tapeten.
För att minimera risken för blåsbildning så kan du grunda den gamla tapeten med tapetspärr.

– Har du en tapet med struktur som du vill tapetsera över så kan det ibland räcka att sätta en renoveringstapet över först, som ”spackel på rulle”.

Bra verktyg vid tapetsering

Tapetutslätare

Kniv

Sax

Svamp

Tips & trix med Jennie

Vilken tapet är du?

1. Våga! Våga välja tapeter med mer färg och mönster. Det ger en mer ombonad och harmonisk känsla.

2. Vilken stil på möbler, övrig inredning och hur mycket som finns på väggarna i dagsläget kan vara bra att ha i åtanke i ditt tapetval. 

3. Kolla inspirationsbilder innan du bestämmer dig, vad känns mest som dig?

4. Är det ljust, stilrent, kanske marint som gäller? Eller blommigt, lekfullt med färg och retro?

Har ni ett gammalt hus där det passar med gamla historiska mönster?
Eller gillar du den råa känslan av betong och industristil?

Det finns tapeter för alla!

Ladda ner tapetappen

Boråstapeter har lanserat en app som du enkelt kan ladda ner i till din Iphone i Appstore. Här kan du fota din vägg hemma och klä din vägg direkt i appen för att se vilken tapet som skulle funka var i ditt hem. Klicka här för att ladda ner appen!

Hämtat från borastapeter.com

Tapetseringsskola

Många tror att det är krångligt att tapetsera när det i själva verket är både enkelt och väldigt kul. Du kommer dessutom känna dig både stolt och nöjd efteråt! Nedan har vi gjort en guide med 8 enkla steg som förklarar hur du tapetserar med våra EasyUp tapeter. Du kan även se filmen när Krickelin tapetserar om sitt sovrum, samtidigt som hon förklarar hur du går tillväga. 

Hämtat från borastapeter.com

Våra leverantörer

Sandudd Mulberry Galerie  Living Walls Fiona Komar Novalin Erismann Layla Faye Versace Scandiwall Photowall Rebellwalls Grand Deco Deco Y Walls York Arthouse Decorline A Street Prints Eijffinger Khroma Harlequin Tapetstudion Rasch 1838 Nallcoverings Nina Campbell Matthew Williamsson Jane Churchill Manuel Canovas Christian Lacroix

Butiken

För beställning eller produktfrågor, maila till butik@vft.se

Telefon: 0470-73 98 00

Kontoret

För offerter på arbete inom måleri eller golvvälggning, maila till info@vft.se

Inlogg till Intranät

Klicka här för logga in >>

Adress

Växjö Färg & Tapet
Ljungadalsgatan 6
352 46 Växjö

Öppettider:

Måndag – Fredag 9-18
Lördag – Söndag 9-14

Avvikande tider:

Nationaldagen 6/6 kl 09:00- 14:00

läs mer under "öppettider".