LADY Minerals Kalkfärg


LADY Minerals kalkfärg tar naturen på allvar och resultatet blir matt, mjukt och varmt. Kulörerna vi valt är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. Ytan är tidsenligt matt och lägger grunden för ett rått, industriellt och tidlöst uttryck. En perfekt kuliss för design och hantverk i keramik och härliga träslag. Det handlar om att sakta ner och om att använda sin egen kreativitet.

Svenska färger för träfasader

Färgkartan SVENSKA FÄRGER är resultatet av ett unikt och omfattande projekt. Avsikten var att ta fram en färgkarta med de färger för träfasader som svenska husägare tycker allra bäst om. Resultatet blev en gedigen och omfattande dokumentation som speglar Sverige i kulörer med exakt precision. Och för att göra valet enklare för dig har vår expertgrupp valt ut 90 kulörer som de viktigaste och mest hållbara klassiska svenska utomhuskulörerna för träfasad och snickerier. Svenska färger helt enkelt.

Vi guidar dig i färgdjungeln!


Välkommen till en av Sveriges största färgbutiker. Här hittar du stora och välkända namn som Jotun, Caparol och Beckers, men också flera inovativa och mindre färgleverantörer.

Att välja rätt färg och kulör kan vara en väl så knivig uppgift.

Ta hjälp av oss i butiken så testar vi och pratar igenom dina önskemål och behov – så du får produkter som är rätt anpassade för dina projekt.

Barnens egna färgkarta

Tack alla färgstarka barn!

Kom in till oss och låt dig inspireras till att hitta den rätta färgklicken till ditt barnrumsprojekt.

Skapa din egen ``ruffiga`` betongvägg

Strukturer och ytor är minst lika viktigt som nyansen på färgen i dagens inredning. betong fortsätter att vara trendigt och en rå betongstruktur gör att vi får naturligt vackra skiftningar när ljuset faller på väggen.

Det här behöver du

  • Rullspackel (tre liter per meter)
  • Roller med förlängningsskaft
  • Golvskyddspapp
  • Maskeringstejp
  • Spackelspade (cirka 18 cm bred)
  • Supertäck 5 – helmatt väggfärg
  • Vinkelpensel (70 mm)
  • Extraroller för färgen

Så här gör du

1

Täck golvet med golvskyddspapp. Jobba in rollern i spacklet och börja rulla ut det på väggen.

2

Det tar en stund innan rollern blir fylld med spackel men se till att få upp ett tjockt och jämnt lager på väggen.

3

Låt spacklet torka. Det ska kännas torrt på ytan och ganska fast. Håll en spackelspade platt mot ytan och dra så att du slätar ut topparna på spackelytan.

4

Gå över hela väggen och jobba kors och tvärs med spackelspaden så att resultatet blir så rufft och ojämnt som du vill ha det.

5

Låt spacklet torka helt. Det kan ta ett par dagar beroende på hur tjock du lagt på det.

6

Måla ytan med Supertäck 5 helmatt väggfärg i en snygg kulör.

Klart!