Kakel

& klinker

Kakel och klinker

Häftigt modernt – eller stilfullt klassiskt? Vill du skapa illusionen av ett Atörre rum, eller åstadkomma en mysigare känsla med en mörkare kulör på ditt nya kakel eller klinker?  Det bästa tipset är att komma in i vår butik och titta, känna och inspireras. Design och funktion går hand i hand, vi hjälper dig gärna med personlig rådgivning. Välkommen in till vår butik och ta del av vårt breda utbud av kvalitetsklinker och kakel. Du kommer bland annat att upptäcka häftiga träklinkerplattor och badrumskakel med betongkänsla eller klassiskt vitt från Dekora, vår huvudleverantör. 

Högkvalitativa produkter

Med nytt kakel och klinker är det enkelt att förändra ditt kök och badrum. Kakel som är ett ganska poröst material passar bra som inomhusväggar i både torra och våta utrymmen. Klinker som är av ett lite tätare keramiskt material passar bra såväl inomhus som utomhus i torra och våta miljöer, till både golv och väggar. Hygieniskt, vattentätt och lättstädat.

Våra rekommendationer

Olika rum ställer olika krav på materialet, se därför till att välja rätt kakel och rätt klinker till rätt utrymme. Ditt val av färg på både platta och fog spelar stor roll för helheten. Fogen kan bidra till stora förändringar beroende på vilken färg du väljer i förhållande till plattan. Är du osäker på färg, material eller form? Ta gärna hem ett varuprov gratis från oss, på så sätt ser du plattorna i rätt ljus och miljö. 

Kakel & klinker med Sofie

 – Idag pratas det mycket om inredning och jag upplever att stilkunnigheten är hög hos väldigt många.

– Allt fler försöker skapa hemmet mer tidlöst och att det inte ska gå att se vilket rum som renoverades vilket årtionde. 

– Vi jobbar med flera kända varumärken som Macro Design, Vedum, Björbo, Nordhem, Tapwell, Damixa, Mora och Svenska Badrumsrenoveringar.

– Idag är ofta budgeten mindre begränsad och folk ser känslan & slutresultatet som viktigare. 

 – Vad har du för stil? Vad har huset för epok? 

– Gå till dig själv, vad gillar du? Tänk inte på vad andra väljer & vad som är trendigt, trender tröttnar vi ofta snabbare på.

– Vi väljer ofta mellan fint och fint idag, så vad känns mest som dig? Är grönt favoritfärgen sen lång tid tillbaka? 

– Givetvis ska du ha vilket typ av utrymme, material, storlek på ytan och  befintliga förutsättningar i åtanke när du väljer kakel & klinker.  

– Inspiration finns att hämta på många håll, mata dig själv med bilder och se vad du har för röd tråd i ditt tycke!

 

Bra verktyg vid kakling

Fixkam

Fogsvamp

Kakelskärare

Vattenpass

Vår leverantör

Butiken

För beställning eller produktfrågor, maila till butik@vft.se

Telefon: 0470-73 98 00

Kontoret

För offerter på arbete inom måleri eller golvvälggning, maila till info@vft.se

Inlogg till Intranät

Klicka här för logga in >>

Adress

Växjö Färg & Tapet
Ljungadalsgatan 6
352 46 Växjö

Öppettider:

Måndag – Fredag 9-18
Lördag – Söndag 9-14

Avvikande tider:

Nationaldagen 6/6 kl 09:00- 14:00

läs mer under "öppettider".