FÖNSTERRENOVERING

Fönsterrenovering & fönsterbyte i Växjö

Bidra till ett mer hållbart samhälle

Att renovera och bevara gamla fönster är något som är extra viktigt i dagens samhälle. Med rätt underhåll kan ett äldre fönster hålla i flera hundra år då de i regel är utförda med mycket god virkeskvalitet. Byter du dessutom till energiglas minskar värmeläckaget, inomhusklimatet blir behagligare och energianvändningen blir mindre. Det är helt enkelt mer klimatsmart att renovera ett äldre fönster än att byta det.

En annan fördel med att renovera dom befintliga fönsterna är att det blir mindre åverkan på materialet runt om själva fönstret. Lister, foder, plåtar och tapeter behövs inte lagas och bytas i samband med fönsterrenoveringen. Sammantaget är en renovering av dina gamla fönster inte bara hållbar och energieffektiv utan också en kostnadseffektiv lösning.

 

Kvalitet 

Ett gammalt fönster kan vara friskt och väl värt att renovera trots ett slitet yttre, bakom sprucket kitt och avskalad färg finns det troligen ett fantastiskt material som förtjänar att återställas och förnyas.  I äldre tider valdes fönstervirke med största noggrannhet, till skillnad från idag och det fanns branschbestämmelser om att bara riktigt tätvuxet kärnvirke fick användas till fönster

Miljö

Genom att välja att renovera dina gamla fönster tar du ett aktivt steg mot att bevara miljön. Tillverkningen av nya fönster kräver betydande mer energi och resurser, vilket ökar den ekologiska påverkan på vår planet. Med nyrenoverade fönster får du inte bara fördelarna av uppfräschade och energieffektiva fönster utan du har också bidragit till ett mer hållbart och miljövänligt samhälle

Traditionellt

Vårt engagemang och respekt för byggnadsmässigt historiska detaljer gör att vi kan renovera fönster som inte bara förbättrar energieffektiviteten utan också bevarar den tidlösa skönheten hos äldre byggnader. Vi ger dina fönster nytt liv som samtidigt behåller dess charm och karaktär.

Energispara

Med nyrenoverade fönster får du både minskade värmeläckage och bättre ljudisolering vilket resulterar i ett mer behagligt inomhusklimat och reducerad energiförbrukning. Genom att installera energiglas eller isolerkasett i den befintliga fönsterbågen minskar du kostnaderna med ungefär hälften jämfört med att byta ut dem mot nya ”energifönster”. Passar du dessutom på att uppgradera dina fönster när dom ändå behöver det vanliga fönsterunderhållet så ökar lönsamheten ytterligare.

Daniel Eriksson

Arbetsledare
E-post: daniel.e@vft.se
Tel: 0470-739855

”-Vi tar ett helhetsansvar

och är en av få i den här

regionen som är

behöriga att renovera

kulturmärkta

fönster och göra

antikvarisk målning.”